Πώς να επιλέξετε μια αποτελεσματική εξωτερική θεραπεία για τον μύκητα των νυχιών

Ο μύκητας στα πόδια είναι μια πολύ κοινή ασθένεια. Οι φορείς μιας δυσάρεστης ασθένειας ανησυχούν για το πώς να επιλέξουν ένα μέσο για τη θεραπεία τους από τις υπάρχουσες επιλογές. Διάφορες τεχνικές περιλαμβάνουν τόσο εξωτερικές όσο και εσωτερικές επιδράσεις στον μύκητα για αποτελεσματική θεραπεία. Ας προσπαθήσουμε να μάθουμε ποιοι φθηνοί αλλά αποτελεσματικοί τρόποι υπάρχουν για να απαλλαγούμε από μυκητιασικές ασθένειες των νυχιών.

Υγιή νύχια

Σημεία και διάγνωση του σταδίου της νόσου

Οι μυκητιασικές λοιμώξεις είναι εύκολο να εξαπλωθούν και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Οποιοσδήποτε επισκέπτεται σάουνες, πισίνες, σολάριουμ και άλλους δημόσιους χώρους όπου τα παπούτσια χωρίς παπούτσια ή ανοιχτό δάχτυλο θεωρείται ότι κινδυνεύει.

Ποια συμπτώματα υποδεικνύουν ένα επικείμενο πρόβλημα:

 1. Σκούρα και κιτρίνισμα των νυχιών.
 2. Λευκή πινακίδα στην επιφάνεια του νυχιού.
 3. Αξιοσημείωτη και αυξανόμενη ευθραυστότητα των νυχιών.
 4. Η πλάκα ή μερικά από τα μέρη της έχουν γίνει πιο παχιά.
 5. Η πλάκα ή μερικά από τα μέρη της χάθηκαν.

Συμβουλή. Είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά το δέρμα των ποδιών και των νυχιών για σημάδια μύκητα. Εάν βρεθούν, συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να συνταγογραφήσετε θεραπεία.

Η εύρεση μιας αποτελεσματικής θεραπείας για τον πρώιμο μύκητα των νυχιών μπορεί να είναι γρήγορη. Σε "παραμελημένες" περιπτώσεις, ωστόσο, ακόμη και το πιο ακριβό εργαλείο μπορεί να αποτύχει. Γενικά, η εξωτερική επίδραση στην ασθένεια είναι δυνατή με τρεις τρόπους:

 • Λαϊκές μέθοδοι;
 • μη εξειδικευμένα φάρμακα ·
 • Ειδικά φάρμακα για τον μύκητα.

Παραδοσιακές μέθοδοι

Η εμπειρία πολλών γενεών έχει αποδειχθεί με διαφορετικούς βαθμούς αποτελεσματικότητας. Είναι προσωπικό μέλημα όλων να χρησιμοποιήσουμε τέτοιες μεθόδους ή να συμβουλευτούμε αμέσως έναν γιατρό. Από τη μία πλευρά, η αυτοθεραπεία δεν μπορεί να οδηγήσει σε ανάρρωση και ένα άτομο που παραμένει σε αυτό αποτελεί απειλή για την υγεία και την υγεία των άλλων. επιτρέπουν τη διατήρηση της αποτελεσματικότητάς τους.

Λουτρά με θαλασσινό αλάτι

Το αλάτι και η μαγειρική σόδα είναι αντιφλεγμονώδη και αντισηπτικά. Θα πρέπει να μουλιάσετε τα πόδια σας σε ένα λουτρό με αλάτι (1 κουταλάκι του γλυκού σε 1 ποτήρι νερό) δύο φορές την ημέρα. Απλώστε ένα βαμβάκι εμποτισμένο σε συμπυκνωμένο αλατούχο διάλυμα στην πληγείσα περιοχή και αφήστε το να στεγνώσει. Συμπερασματικά, πρέπει να πλύνετε τα πόδια σας με διάλυμα σόδας, να παρατηρήσετε τις αναφερόμενες αναλογίες και να σκουπίσετε τα πόδια σας στεγνά.

Πίσσα σημύδας

Οι γνώστες της παραδοσιακής ιατρικής ισχυρίζονται ότι αυτή είναι η κύρια θεραπεία - μια πανάκεια για μυκητιασικές ασθένειες κάθε είδους. Η εύρεση πίσσας με τη μορφή μιας υγρής ουσίας μπορεί να είναι προβληματική. Ένα αξιόλογο υποκατάστατο σε αυτήν την περίπτωση είναι το σαπούνι πίσσας.

Συμβουλή. Συνιστώνται όλες οι διαδικασίες για τα πόδια και τα νύχια μετά από πλήρη ατμό. Η σόδα πρέπει να τοποθετείται σε λουτρό ζεστού νερού - θα βοηθήσει στη χαλάρωση των ιστών και στη συνέχεια θα απορροφήσει φάρμακα.

Μετά από ένα ζεστό μπάνιο, τα πόδια και τα νύχια πρέπει να αντιμετωπίζονται με σαπούνι με μια σκληρή βούρτσα. Η διαδικασία οδηγεί σε ενεργό απολέπιση των κατεστραμμένων περιοχών του δέρματος. Συχνά συνοδεύεται από δυσάρεστες οδυνηρές αισθήσεις που δεν πρέπει να διακόψουν τη διαδικασία. Πρέπει να αντιμετωπίζετε τα πόδια σας με αυτόν τον τρόπο κάθε μέρα έως ότου τα χαλασμένα νύχια και οι περιοχές του δέρματος ανανεωθούν πλήρως.

Πρόπολη

Ένας αποτελεσματικός και οικονομικός τρόπος για την καταπολέμηση της μυκητιάσεως των ποδιών και των νυχιών είναι η πρόπολη, η οποία εγχύεται με αλκοόλ. Οι υψηλές αντιφλεγμονώδεις, βακτηριοκτόνες, αναισθητικές και αντιπυριτικές ιδιότητες της πρόπολης μπορούν να επουλωθούν και να ανανεώσουν το νύχι που έχει προσβληθεί από τον μύκητα μετά από ένα μήνα θεραπείας.

Χρησιμοποιείται ως συμπίεση τη νύχτα. Στην πληγείσα περιοχή εφαρμόζεται ένα βαμβακερό στυλεό βυθισμένο σε διάλυμα πρόπολης (20%). Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να τυλίξετε το μέρος με πολυαιθυλένιο και έναν επίδεσμο.

σκόρδο

Η θεραπεία του μανιταριού με σκόρδο και αλάτι είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Για να προετοιμάσετε τη λύση θα χρειαστείτε:

 • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 • ένα ποτήρι νερό;
 • ένα γαρίφαλο σκόρδου.

Το σκόρδο θρυμματίζεται σε υγρή κατάσταση, αναμιγνύεται με νερό και αλάτι. Ένα βαμβάκι που βρέχεται με την ουσία είναι προσκολλημένο στην πληγείσα περιοχή με γύψο. Επαναλάβετε καθημερινά και αφήστε την κομπρέσα να καθίσει μέχρι το πρωί μέχρι να εμφανιστεί ένα νέο υγιές νύχι.

Προσοχή! Το σκόρδο και το αλάτι δεν συνιστώνται για περιοχές με σοβαρή ζημιά στο δέρμα. Ένα τέτοιο συμπυκνωμένο προϊόν μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο και αίσθημα καύσου.

Μη εξειδικευμένα φάρμακα

Ένα από τα φθηνά μέσα από το φαρμακείο για τη θεραπεία των νυχιών είναι το ιώδιο. Είναι εύκολο στη χρήση - απλώστε σε πιάτα πρωί και βράδυ με ωτοασπίδα. Η συνιστώμενη διάρκεια της θεραπείας είναι ένας μήνας, υπό την προϋπόθεση ότι η διαδικασία επαναλαμβάνεται καθημερινά. Αναλογικά με το ιώδιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπεροξείδιο του υδρογόνου ή υπερμαγγανικό κάλιο.

Το βορικό οξύ (όχι αλκοόλη βορικού οξέος! ) Δεν είναι λιγότερο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Αυτό το εργαλείο έχει ισχυρό αντισηπτικό αποτέλεσμα στις πληγείσες περιοχές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε μόνη της (ρίξτε σκόνη στο νύχι) είτε σε συνδυασμό με σκόρδο (αναμίξτε σε ίσες αναλογίες και τρίψτε στις πλάκες των νυχιών)Είναι σημαντικό το οξύ, από μόνο του και με το σκόρδο, να είναι αρκετά επιθετικό. Μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση ή ερεθισμό του δέρματος.

Ζεστά λουτρά ποδιών για μύκητα νυχιών

Ειδικά μέσα

Σε κάθε περίπτωση, εάν χάσετε τη στιγμή της θεραπείας σε πρώιμο στάδιο, τότε θα πρέπει σίγουρα να συμβουλευτείτε έναν γιατρό και να υποβληθείτε σε πλήρη εξέταση. Για εξωτερική θεραπεία του μύκητα, συνταγογραφούνται αλοιφές και κρέμες, οι οποίες διαφέρουν ως προς τον βαθμό αποτελεσματικότητας, τη μέθοδο εφαρμογής και τη διαθεσιμότητα. Τα πιο συνηθισμένα φάρμακα είναι:

 • Αντιμυκητιασικά φάρμακα - για χρήση στα αρχικά στάδια της μυκητίασης. Η διάρκεια της θεραπείας διαρκεί έως ένα χρόνο και πραγματοποιείται 2-3 φορές την εβδομάδα.
 • Αντιμυκητιακές αλοιφές, κρέμες και διαλύματα - συνταγογραφούνται σε πιο σοβαρές περιπτώσεις για την απολέπιση της παλιάς πλάκας και επιτρέπουν σε μια νέα να αναπτυχθεί ξανά. Πρέπει να εφαρμοστεί στο καρφί και να επικολληθεί από βοσκό.
 • Οι αλοιφές σαλικυλικού, θείου και ψευδαργύρου είναι διαθέσιμοι παράγοντες με καλό θεραπευτικό αποτέλεσμα.
 • Τα ανώδυνα έμπλαστρα αφαίρεσης νυχιών δεν είναι φάρμακο, αλλά χρησιμοποιούνται ως εναλλακτική λύση στη χειρουργική αφαίρεση της πλάκας.

Τα εργαλεία και οι τεχνικές που αναφέρονται εδώ είναι τα πιο κοινά και αποδεδειγμένα. Λαϊκές θεραπείες συνιστώνται για χρήση στα αρχικά στάδια. Η μυκητίαση με σαφή οπτικά σημάδια απαιτεί ιατρική παρέμβαση. Σε αυτήν την περίπτωση, οι λαϊκές θεραπείες μπορούν να είναι μια προσθήκη στα ναρκωτικά.