Πώς να επιλέξετε μια φθηνή και αποτελεσματική θεραπεία για τον μύκητα των νυχιών

θεραπεία για τον μύκητα των νυχιών

Ο μύκητας των νυχιών (ονυχομυκητίαση) μπορεί να μολυνθεί στην πισίνα ή στη σάουνα, στο γυμναστήριο και στην παραλία. Η ασθένεια συνοδεύεται από σοβαρό κνησμό και βλάβη στο δέρμα και τα νύχια. Σταδιακά, η ασθένεια οδηγεί στο γεγονός ότι η πλάκα των νυχιών έχει καταστραφεί. Η έγκαιρη θεραπεία, η οποία απαιτεί ένα αποτελεσματικό σύγχρονο φάρμακο, θα βοηθήσει στην αποφυγή αυτού. Συνιστάται να επιλέξετε μια φθηνή θεραπεία, καθώς η διαδικασία θεραπείας της ονυχομυκητίασης διαρκεί πολύ.

Ονυχομυκητίαση και τα συμπτώματά της

Ο μύκητας του ποδιού είναι μια ασθένεια που δεν απειλεί τη ζωή και συνοδεύεται από δυσάρεστα συμπτώματα και καταστρέφει την πλάκα των νυχιών. Ως αποτέλεσμα της βλάβης, τα νύχια γίνονται εύθραυστα, χαλαρά και πολύ ευάλωτα σε οποιεσδήποτε λοιμώξεις. Η ασθένεια εμφανίζεται μετά από μόλυνση με διάφορα είδη μυκήτων.

Η ονυχομυκητίαση αναπτύσσεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς ο μύκητας χρειάζεται λίγο χρόνο για να ριζώσει στα νύχια. Συνήθως, η ασθένεια επηρεάζει πρώτα τις μικρογραφίες και σταδιακά τις καταστρέφει. Στη συνέχεια, η ασθένεια εξαπλώνεται στους άλλους και σε ολόκληρο το πόδι.

Τα συμπτώματα της νόσου είναι:

 • πάχυνση των νυχιών λόγω αυξημένης κερατινοποίησης των ιστών,
 • σταδιακή αλλαγή από ροζ σε κίτρινο σε καφέ ή μαύρο,
 • καταστροφή της πλάκας των νυχιών λόγω της εξάπλωσης του μύκητα σε ολόκληρο το πάχος της,
 • κνησμός του δέρματος που περιβάλλει το χαλασμένο νύχι,
 • κακή μυρωδιά.

Πολύ αποτελεσματικό αντιμυκητιακό φάρμακο

Όλα τα φαρμακευτικά παρασκευάσματα που προορίζονται για τη θεραπεία του μύκητα των ποδιών μπορούν να χωριστούν σε δύο μεγάλες ομάδες, ανάλογα με τη μέθοδο εφαρμογής:

 • εξωτερικοί παράγοντες περιλαμβάνουν αλοιφές, κρέμες, σπρέι και βερνίκια που επιτρέπουν την τοπική θεραπεία ενός κατεστραμμένου νυχιού.
 • φάρμακα σε δισκία και κάψουλες θεωρούνται εσωτερικά φάρμακα, έχουν αντιμυκητιακή επίδραση στο σώμα ως σύνολο.

Επειδή τα φάρμακα επηρεάζουν έναν συγκεκριμένο τύπο παθογόνου, είναι σημαντικό να κάνετε διάγνωση πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία.Αυτό θα σας βοηθήσει να βρείτε το πιο αποτελεσματικό εργαλείο.

Δεν μπορεί να υπάρξει οριστική απάντηση στο ερώτημα ποιο φάρμακο θα επιλέξει για την καταπολέμηση της ονυχομυκητίασης και ποια φαρμακευτική εταιρεία θα προτιμήσει. Η μυκητιασική λοίμωξη προκαλείται από διάφορα παθογόνα. Επομένως, φάρμακα που είναι πολύ αποτελεσματικά έναντι ενός μύκητα μπορεί να είναι ανίσχυρα έναντι άλλων. Προτίμηση πρέπει να δοθεί σε φάρμακα που θα συστήσει ένας δερματολόγος μετά από μια ολοκληρωμένη εξέταση και μελέτη αναλύσεων. Επιπλέον, η παραδοσιακή ιατρική μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπληρωματική θεραπεία.

Ομάδα Azole

Σε αυτά τα παρασκευάσματα κατά της ονυχομυκητίασης, τα κύρια δραστικά συστατικά είναι η ιμιδαζόλη και η τριαζόλη. Λειτουργούν σε δύο κατευθύνσεις:

 • καταστρέψτε την κυτταρική δομή του μύκητα μέσω μυκητοκτόνου δράσης,
 • αναστέλλει την αναπαραγωγή του παθογόνου ασκώντας μυκητιστικά αποτελέσματα.

Τα φάρμακα που ανήκουν σε αυτήν την ομάδα ασχολούνται αποτελεσματικά με τη μαγιά, τους μύκητες που μοιάζουν με μαγιά και τους μούχλες. Διατίθενται με τη μορφή καψουλών για εσωτερική χρήση και με τη μορφή αλοιφών και κρεμών για τοπική χρήση.

Τα εξωτερικά προϊόντα πρέπει να τρίβονται σε περιοχές του νυχιού και του δέρματος που έχουν μολυνθεί με μύκητα μετά τον προκαταρκτικό ατμό των ποδιών. Οι κάψουλες πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες ενός γιατρού. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της νόσου, η διάρκεια της πορείας μπορεί να είναι από 2 εβδομάδες έως αρκετούς μήνες.

Ομάδα αλλυλαμίνης

Συνιστάται τοπική θεραπεία σε αυτήν την κατηγορία αντιμυκητιασικών παραγόντων εάν η ασθένεια έχει εξαπλωθεί σε λιγότερο από το ήμισυ της επιφάνειας των νυχιών και δεν έχει επηρεάσει τη μήτρα. Σε άλλες περιπτώσεις, ενδείκνυται η συστηματική θεραπεία της νόσου με φάρμακα για εσωτερική χρήση.

Τα μέσα αυτής της ομάδας αντιμετωπίζουν καλά τα συμπτώματα της ονυχομυκητίασης, ανακουφίζουν τον κνησμό, εξαλείφουν το ξεφλούδισμα και το κάψιμο. Συνιστώνται για χρήση ενάντια στα καλούπια, τα candida και τα δερματόφυτα. Πριν από την εξωτερική χρήση, είναι επιτακτική ανάγκη να κάνετε σαπούνι, να κάνετε ατμό στο δέρμα και να κόψετε τις κατεστραμμένες περιοχές της πλάκας νυχιών. Η διάρκεια της θεραπείας είναι πολύ μεγάλη - από 6 μήνες.

Ομάδα μορφολίνης

Η αμορολφίνη είναι το δραστικό δραστικό συστατικό σε αυτά τα παρασκευάσματα. Καταστρέφουν τις κυτταρικές μεμβράνες των μυκήτων, αναστέλλουν την ικανότητα αναπαραγωγής και μείωσης της δραστηριότητάς τους.

Τα παρασκευάσματα της ομάδας μορφολίνης είναι πολύ αποτελεσματικά. Είναι σε θέση να διεισδύσουν γρήγορα βαθιά στην πλάκα των νυχιών και να αποβάλουν το παθογόνο. Η διάρκεια της θεραπείας είναι από 9 μήνες έως 1 έτος.

Οροί & Ψεκασμοί

Αυτά τα φάρμακα δεν ανήκουν στις κύριες ομάδες αντιμυκητιασικών φαρμάκων, αλλά είναι πολύ αποτελεσματικά. Είναι βολικό να χρησιμοποιείτε σπρέι ή ορό και είναι επίσης πολύ φθηνότερα από τα φαρμακευτικά βερνίκια. Το φάρμακο συνήθως συνοδεύεται από διάφορα αρχεία μιας χρήσης, τα οποία πρέπει να χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό της επιφάνειας της πλάκας νυχιών πριν από τη χρήση του προϊόντος.

Λύσεις

Τα παρασκευάσματα σε αυτήν τη μορφή έχουν καλή ικανότητα διείσδυσης, επομένως μπορούν να καταστρέψουν γρήγορα την κυτταρική δομή του μύκητα. Ορισμένες λύσεις είναι κατάλληλες για τη θεραπεία παπουτσιών.

Ασφαλή προϊόντα για εγκύους

Λόγω της υψηλής τοξικότητάς τους, πολλά αποτελεσματικά αντιμυκητιασικά φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από έγκυες γυναίκες. Σχεδόν όλα αυτά τα φάρμακα έχουν πολλές παρενέργειες που είναι επικίνδυνες για την υγεία του εμβρύου. Επομένως, είναι σημαντικό για τις έγκυες γυναίκες να ξεκινήσουν τη θεραπεία της ονυχομυκητίασης το συντομότερο δυνατό. Στη συνέχεια, η θεραπεία θα περιοριστεί στη χρήση ασφαλών τοπικών φαρμάκων.

Άλλες φθηνές και αποτελεσματικές θεραπείες

Το κόστος ενός φαρμάκου δεν είναι ο λιγότερο σημαντικός παράγοντας στην επιλογή ενός ασθενούς. Η θεραπεία της ονυχομυκητίασης είναι μια μακρά διαδικασία, οπότε θα χρειαστούν περισσότερα από ένα πακέτα για να απαλλαγούμε από τα συμπτώματα της νόσου για πάντα.

Είναι δυνατή η εξάλειψη του μύκητα στο αρχικό στάδιο της εξάπλωσής του με διάλυμα ιωδίου.Για να το κάνετε αυτό, εφαρμόστε το προϊόν δύο φορές την ημέρα σε κατεστραμμένες επιφάνειες και σε υγιές δέρμα γύρω τους. Δοσολογία - 1 σταγόνα για κάθε πλάκα νυχιών. Επιπλέον, πρέπει να κάνετε λουτρά, διαλύοντας 1 κουταλιά της σούπας σε 1 λίτρο ζεστού νερού. μεγάλο. επιτραπέζιο αλάτι και μαγειρική σόδα.

Τα καλά αποτελέσματα επιτυγχάνονται με τη χρήση δίσκων με την προσθήκη αμμωνίας και υπεροξειδίου του υδρογόνου:

 • 1 μέρος της αμμωνίας,
 • 1 μέρος υπεροξειδίου του υδρογόνου,
 • 3 μέρη νερού.

Πρέπει να συνδυάσετε τα εξαρτήματα σε ένα ρηχό δοχείο και να τα χαμηλώσετε για 20 λεπτά. Μετά το τέλος της διαδικασίας, το δέρμα πρέπει να σκουπίζεται χωρίς να ξεπλένεται.

Λαϊκές θεραπείες για μύκητες νυχιών

Η χρήση φαρμάκων από τη λίστα των συνθέσεων εναλλακτικών φαρμάκων δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μια ολοκληρωμένη μέθοδος θεραπείας της ονυχομυκητίασης, αλλά η χρήση τους μπορεί να πραγματοποιηθεί για θεραπεία στο σπίτι. Οι λαϊκές θεραπείες συμβάλλουν στη μείωση της έντασης των δυσάρεστων συμπτωμάτων και στη βελτίωση της ευημερίας του ασθενούς.

Θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο πριν χρησιμοποιήσετε αυτές τις μυκητιασικές θεραπείες. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν μπορείτε να ακυρώσετε το φάρμακο που σας έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός σας.

Μαγειρική σόδα

Αυτό το προϊόν χρησιμοποιείται ως βάση για πάστα ή φαρμακευτικά λουτρά. Η σόδα αραιώνεται με μικρή ποσότητα νερού και εφαρμόζεται στην πλάκα των νυχιών. Μετά από λίγα λεπτά, η επιφάνεια γυαλίζεται με μια φέτα φρέσκο ​​λεμόνι. Το μείγμα αφήνεται για 5 λεπτά, κατά τη διάρκεια της οποίας λαμβάνει χώρα μια χημική αντίδραση μεταξύ της σόδας και του κιτρικού οξέος, το οποίο εκφράζεται με χαρακτηριστική σφύριγμα.

Για μπάνιο, 1 κουταλάκι του γλυκού. το προϊόν αναδεύεται σε 5 λίτρα ζεστού νερού και τα πόδια βυθίζονται σε αυτό για 15 λεπτά.

Ξίδι

Ένα άλλο προϊόν που λειτουργεί για την εξάλειψη μυκητιασικών λοιμώξεων. Για την καταπολέμηση της ονυχομυκητίασης, συνιστάται να μην χρησιμοποιείτε συνηθισμένο επιτραπέζιο ξύδι, αλλά και ξύδι μήλου. Έχει καλές αντιβακτηριακές ιδιότητες και βοηθά στην ανακούφιση από τον κνησμό. Για να το κάνετε αυτό, κάντε λουτρά ποδιών, αραιώνοντας το ξίδι μηλίτη μήλου με νερό σε αναλογία 1: 10.

Για κομπρέσες, ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. ξίδι μηλίτη μήλου και 3 σταγόνες ιωδίου. Ένας επίδεσμος υγραίνεται με ένα υγρό και εφαρμόζεται στα κατεστραμμένα νύχια. Τουλάχιστον η συμπίεση πρέπει να διατηρείται για 3 ώρες, αλλά για το καλύτερο αποτέλεσμα συνιστάται να την αφήσετε όλη τη νύχτα.

Μια άλλη συνταγή:

 • 3 ασπράδια αυγών,
 • ίσος όγκος ιατρικού αλκοόλ,
 • ίσο σε όγκο με την ποσότητα ξιδιού.

Προετοιμασία και εφαρμογή:

 1. Ανακατέψτε καλά τις πρωτεΐνες με αλκοόλ και προσθέστε ξίδι.
 2. Βυθίστε ένα βαμβάκι-γάζα με το υγρό που προκύπτει.
 3. Εφαρμόστε στο μολυσμένο νύχι, διορθώστε το με γύψο.
 4. Τυλίξτε με αλουμινόχαρτο και βάλτε σε μια ζεστή κάλτσα.
 5. Κρατήστε όλη τη νύχτα.

Kombucha

Αυτή είναι μια άλλη χρήσιμη θεραπεία για την ονυχομυκητίαση. Για την εξάλειψη της μόλυνσης, δεν χρησιμοποιείται ένα ποτό, αλλά ένα κομμάτι του ίδιου του μανιταριού:

 1. Μέρος της μέδουσας για να αφαιρέσετε τις μεμβράνες και να αλέσετε με ένα μπλέντερ σε βρώμικο. Τρίψτε αυτό το προϊόν σε κατεστραμμένες περιοχές. Η διαδικασία πραγματοποιείται έως και 3 φορές την ημέρα.
 2. Συμπιέστε το κατεστραμμένο νύχι με το kombucha. Τυλίξτε το πάνω με πλαστικό αλουμινόχαρτο και βάλτε σε σφιχτές κάλτσες. Διατηρήστε το προϊόν όλη τη νύχτα.

Η εφαρμογή του Kombucha ξεφλουδίζει σταδιακά τα κατεστραμμένα μέρη του νυχιού και διεγείρει την ανάπτυξη υγιούς ιστού.

Σκόρδο ή κρεμμύδι

Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες αυτών των λαχανικών βοηθούν στην καταπολέμηση του ποδιού του αθλητή. Για τη θεραπεία, αρκεί να κόβουμε λίγο κρεμμύδι ή ένα γαρίφαλο σκόρδου σε βούτυρο, να το συνδυάζουμε με βούτυρο και να τρίβουμε στην πληγείσα περιοχή. Αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει τα βράδια. Προηγουμένως, τα πόδια στον ατμό σε σόδα.

Το λουτρό με χυμό σκόρδου δίνει καλά αποτελέσματα:

 • 1 μέρος χυμός σκόρδου,
 • 10 μέρη νερού,
 • 1 μέρος αλκοόλ τρίψιμο

Πρέπει να συνδέσετε τα εξαρτήματα σε μια ρηχή λεκάνη και να τα τοποθετήσετε στο υγρό του ποδιού. Η διαδικασία πρέπει να γίνεται τρεις φορές την ημέρα για 5 λεπτά.

Βάμμα πρόπολης

Οι θεραπευτικές ιδιότητες αυτού του μελισσοκομικού προϊόντος μπορούν να απαλλαγούν από πολλές ασθένειες. Εφαρμόστε αποτελεσματικά βάμμα πρόπολης στα νύχια που έχουν υποστεί βλάβη από μύκητα.

Μπορείτε επίσης να κάνετε μπάνια προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας 1 λίτρο ζεστού νερού. μεγάλο. έγχυση αλκοόλ ή λαδιού. Η διάρκεια της διαδικασίας είναι 10 λεπτά. Μετά από αυτό είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το απολεπισμένο δέρμα ή τα νύχια, να σκουπίσετε το δέρμα στεγνό και να φορέσετε βαμβακερές κάλτσες.

Tar

Πρόκειται για έναν διάσημο αντιμυκητιασικό παράγοντα με ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες. Το πίσσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην καθαρή του μορφή, να φτιάξει σπιτικές αλοιφές βάσει αυτού. Εάν δεν είναι δυνατή η αγορά ενός τέτοιου προϊόντος, επιτρέπεται η χρήση σαπουνιού πίσσας για θεραπεία.

Κάθε προϊόν που περιέχει πίσσα πρέπει να τρίβεται ή να εφαρμόζεται σε παχύ στρώμα στην πληγείσα περιοχή και να αφήνεται όλη τη νύχτα. Σε αυτήν την περίπτωση, συνιστάται να καλύψετε τα πόδια με φιλμ προσκόλλησης για να ενισχύσετε το αποτέλεσμα. Το πρωί, ξεπλύνετε τα υπολείμματα του φαρμάκου. Μετά από μερικές τέτοιες συνεδρίες, θα δείτε σημαντική βελτίωση.

Celandine

Αυτή είναι μια άλλη δημοφιλής λαϊκή θεραπεία για να απαλλαγείτε γρήγορα από τον μύκητα των νυχιών. Ο δηλητηριώδης χυμός του καταστρέφει την κυτταρική δομή του μύκητα και αναστέλλει την ικανότητα αναπαραγωγής. Το Celandine μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του και μαζί με άλλα φαρμακευτικά φυτά με τη μορφή αφέψημα, βάμματα ή έλαια.

Συστατικά βάμματος:

 • 100 g φρέσκου χυμού φυτού,
 • 100 γραμμάρια βότκα.

Προετοιμασία και χρήση:

 1. Συνδυάστε το χυμό με βότκα σε γυάλινο δοχείο.
 2. Διατηρήστε 7 ημέρες σε σκοτεινό δωμάτιο.
 3. Εφαρμόστε στα πόδια στον ατμό που προηγουμένως.
 4. Επαναλάβετε τη διαδικασία τρεις φορές την ημέρα.

Αφέψημα Celandine:

 • 20 g ξηρό βότανο,
 • 1 λίτρο νερού.

Προετοιμασία και χρήση:

 1. Συνδυάστε τα εξαρτήματα και τοποθετήστε σε χαμηλή φωτιά.
 2. Αφήστε το να βράσει και σιγοβράστε για 5 λεπτά.
 3. Αφήστε το ζωμό να κρυώσει και περάστε από το τυρόσπαστο.
 4. Αραιώστε στη μέση με νερό.
 5. Βυθίστε τα πόδια στο μπάνιο για 30 λεπτά.

Αιθέρια έλαια φυτών

Για τη θεραπεία της ονυχομυκητίασης, συνιστάται η χρήση λιπαρών φυτικών εκχυλισμάτων και εκχυλισμάτων φυτών. Τα έλαια τσαγιού, φικελίνης, λεμονιού, κανέλας, έλατου, γαρίφαλου, ρίγανης, λεβάντας, θυμαριού, δενδρολίβανου είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά για το σκοπό αυτό.

Τα καθαρά αιθέρια έλαια δεν εφαρμόζονται στο δέρμα.Πρέπει να αναμιγνύονται με βασικά έλαια όπως καρύδα, ελιά, jojoba ή ηλίανθο. Το μείγμα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μόνο κατεστραμμένου δέρματος και νυχιών. Το προϊόν δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε υγιή επιδερμίδα, καθώς μπορεί να ξεκινήσει σοβαρός κνησμός και κάψιμο.