Πώς να θεραπεύσει μύκητα νύχια

Πολύ συχνά, οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη λοίμωξη, όπως το μύκητα των νυχιών. Κατεστραμμένα νύχια, οσμή, και άλλες ανεπιθύμητες συνέπειες αυτής της ασθένειας κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούμε για το πρόβλημα. Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε πώς να εντοπίσει τη μόλυνση μύκητας και να το θεραπεύσει.

μύκητες των ποδιών

Τι είναι το μύκητα των νυχιών

Καρφί μύκητας είναι πεισματάρικα, ανυπάκουα λοίμωξη. Στην ιατρική ορολογία ονομάζεται ονυχομυκητίαση. Άλλα είδη καρφιών λοιμώξεις περιλαμβάνουν βακτήρια και μολύνσεις ζύμης. Τα νύχια που έχουν μολυνθεί από μύκητες, σύγχυση σε πολλούς ανθρώπους. Περισσότερες από τις μισές μολύνσεις των νυχιών, αντιμετωπίζονται από τους επαγγελματίες υγείας που προκαλούνται από μύκητες.

Πώς να καθορίσει τη μόλυνση

Ακόμα και αν είστε επιμελής, φοράτε άνετα παπούτσια ή κάλτσες, και περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου σε κροκόδειλους και τρίψτε προσεκτικά τα χέρια και τα πόδια — η μόλυνση μπορεί να εμφανίζονται φαινομενικά από το πουθενά. Η παρουσία του μύκητα των νυχιών, δεν σημαίνει ότι δεν ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής. Όλα τα ευπαθή σε μυκητιασική λοίμωξη. Αν μπορείτε να μάθετε να αναγνωρίσουν τα πρώτα σημάδια της λοίμωξης, θα είστε σε θέση να συνταγογραφήσει τη θεραπεία. Όσο πιο γρήγορα αρχίσετε τη θεραπεία μύκητα, τόσο το καλύτερο.

Σε ό, τι εμπειρογνωμόνων για την αντιμετώπιση

Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο, επειδή μια μυκητιασική λοίμωξη που απαιτεί ένα συγκεκριμένο είδος επεξεργασίας. Περίπου τα μισά από τα περισσότερα από τα προβλήματα που συνδέονται με τα καρφιά με μια μυκητιασική λοίμωξη.

Μερικές επιλογές θεραπείας που χρησιμοποιείται για μυκητιάσεις των νυχιών, είναι τα χάπια για την καταπολέμηση του μύκητα και αντιμυκητιακές αλοιφές για την εφαρμογή για να τις πληγείσες καρφί. Αν ο χρόνος δεν είναι θεραπεία, ο μύκητας μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος.

Αιτίες και παράγοντες της ανάπτυξης του μύκητα

Οι κύριες αιτίες της μόλυνσης είναι: η κακή υγιεινή, ορισμένες ασθένειες του δέρματος και ασθένειες που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου περιλαμβάνουν:

  • Το γήρας.
  • Παραβίαση της κυκλοφορίας του αίματος.
  • Υψηλή εφίδρωση.
  • Πριν από τη μόλυνση.
  • Το περπάτημα χωρίς παπούτσια σε υγρό δημόσιους χώρους, όπως πισίνες, σάουνες, γυμναστήρια και τα δωμάτια ντους
  • Μικροτραυματισμούς του δέρματος ή των νυχιών ή μια πάθηση του δέρματος όπως η ψωρίαση.
  • Η παρουσία του διαβήτη.
  • Ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα σκευάσματα με βάση την τερβιναφίνη

Αυτή η ουσία είναι ένας συνθετικός αντιμυκητιασικός παράγοντας της αλλυλαμίνης τάξη, η οποία αναστέλλει την skvalenepoksidazu που συνδέονται με μια μεμβράνη ενζύμου σύστημα. Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε μορφή δισκία, αλοιφές, κρέμες, σπρέι και τα διαλύματα.

Πριν από τη χρήση του φαρμάκου με βάση αυτό το στοιχείο να είναι σίγουρος για να διαβάσετε τις οδηγίες για το φάρμακο, επειδή αντενδείκνυται σε ορισμένες ασθένειες.

Σε όλες τις περιπτώσεις, είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε ένα γιατρό πριν αρχίσετε να παίρνετε το φάρμακο.

Θεραπεία με λέιζερ

Θεραπεία της onychomycosis περιπλέκεται από το γεγονός ότι αυτοί οι μύκητες ζουν σε νεκρούς ιστούς, και να πάρει τα φάρμακα σε αυτές τις περιοχές είναι προβληματική. Δεδομένου ότι οι περισσότερες από αυτές τις λοιμώξεις είναι σχετικά επιφανειακά, φαίνεται ότι η τοπική θεραπείες θα πρέπει να λειτουργούν καλά. Αλλά δεν είναι επειδή το καρφί είναι σχετικά αδιάβροχο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, να απαλλαγούμε από μούχλα βοήθεια της τεχνολογίας λέιζερ.

Είναι σε αυτόν τον τομέα που εμπλέκονται με τη χρήση των λέιζερ. Φυσικά, τα λέιζερ είναι μια πολύ σύγχρονη, τεχνολογικά προηγμένη προσέγγιση για τη θεραπεία διαφόρων ανθρώπινων ασθενειών. Λέιζερ για να δημιουργήσει συνεκτικό φως, ενέργεια αρκετή δύναμη και σε ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος, η οποία όταν προβληθεί σε ένα ύφασμα είναι διαφορικά που απορροφάται από το υλικό του στόχου, δημιουργώντας θερμότητα και έτσι καταστρέφει τους ιστούς.

Ιατρικό λέιζερ είναι αρκετά ακριβά συσκευές, έτσι ώστε η θεραπεία να χρησιμοποιούν αυτές τις μηχανές απαιτεί, κατά κανόνα, αρκετά υψηλές αμοιβές για να αποσβέσει την αρχική τιμή αγοράς για τον εξοπλισμό. Αναμένεται ότι κάποια λέιζερ μπορεί να λειτουργήσει με τη θέρμανση το καρφί επαρκώς για την πρόληψη μυκητιασικών λοιμώξεων, μια Άλλη προσέγγιση επεξεργασίας καρφιών λέιζερ χρησιμοποιεί ένα λέιζερ split για να κάψει τρύπες στην επιφάνεια του νυχιού, μέσω της οποίας ένα επίκαιρο αντι-μυκητιασική φάρμακα μπορεί αποτελεσματικά να διαπεράσει.

Πώς να απαλλαγείτε από τους μύκητες στο σπίτι

Δυστυχώς, τα περισσότερα φάρμακα για την καταπολέμηση του μύκητα στα πόδια χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, και τα αποτελέσματα δεν είναι εγγυημένα.

Όταν εφαρμόζετε αντιμυκητιασικό βερνίκι νυχιών, μόνο δέκα τοις εκατό των ασθενών με μύκητες στα πόδια σας θα έχουν θετικά αποτελέσματα.

Μερικές φορές δεν είναι δυνατό να αγοράσει τα φάρμακα για την καταπολέμηση του μύκητα των νυχιών, και θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτοσχέδια μέσα. Μπορείτε να βρείτε πολλά χρήσιμα προϊόντα στο σπίτι, και να τα συμπιέζει, τα λουτρά, βάμματα ή αλοιφές. Μερικές χρήσιμες συνταγές για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών είναι που αναφέρονται παρακάτω.

Θεραπεία ξύδι

Ανάμεσα στις πολλές θεραπείες και τα φάρμακα που διανέμονται από στόμα σε στόμα, το ξίδι είναι ένα από τα πιο γνωστά τρόπους για να θεραπεύσει toe καρφί μύκητας. Οι περισσότερες από τις μεθόδους κατά του μύκητα των νυχιών, χρησιμοποιώντας ξύδι αποτελείται από τα καθημερινά λουτρά σε αναλογία 50% νερό και 50% ξύδι.

Προτείνεται να εναλλάσσονται και ανακατεύουμε ζεστά και κρύα λουτρά, αν και σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να κρατήσει τα πόδια σας για τουλάχιστον 30 λεπτά. Οι άνθρωποι που έχουν προσπαθήσει με επιτυχία αυτή η θεραπεία προτείνουμε 3 μπάνια την ημέρα, πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Η οξύτητα του ξιδιού, ανακουφίζει από τον κνησμό και αποκαθιστά την ισορροπία του pH, είναι αναγκαία για την καταπολέμηση μυκήτων.

Το πετρέλαιο δέντρων τσαγιού

Το πετρέλαιο δέντρων τσαγιού μπορεί να αγοραστεί στο φαρμακείο, αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι ο μύκητας θεραπεία με το πετρέλαιο δέντρων τσαγιού θα πάρει πολύ χρόνο (έως και χρόνια). Πριν από τη χρήση του πετρελαίου πλυσίματος και βρεγμένα πόδια. Συνιστάται να κόψει το προσβεβλημένο μέρος του νυχιού με μια ελαφρόπετρα, πριν από την εφαρμογή του πετρελαίου.

Αραιωμένο σε νερό, το λάδι (αν σε υψηλή συγκέντρωση) που εφαρμόζεται σε μία στρώση και μασάζ καλά. Αν το λάδι δεν διαλύεται, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μπατονέτα, αλλά να είστε προσεκτικοί, διότι το αιθέριο έλαιο είναι υψηλές συγκεντρώσεις προκαλεί ερεθισμό. Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται κάθε μέρα. Σημειωση η θετική επίδραση μετά από 2 μήνες η διαδικασία.

Φικαρία

Το πετρέλαιο φικαρία μπορούν επίσης να αγοραστούν σε φαρμακεία. Την αρχή της θεραπείας είναι η ίδια όπως και με το πετρέλαιο δέντρων τσαγιού. Μετά το βράσιμο στον ατμό τα πόδια, το λαδώνουμε και το καρφί με μπατονέτα ή βαμβάκι. Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται κάθε μέρα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χυμό του φικαρία. Για την παρασκευή θα χρειαστείτε: 5 κουταλιές της σούπας. βραστό νερό, 1 Φλιτζάνι θρυμματισμένα φύλλα της φικαρία. Το ακατέργαστο υλικό που χύνεται βραστό νερό και εμποτίζουν για 60-70 λεπτά. Μετά από αυτό, σκουπίστε την πληγείσα νύχια.

Το ιώδιο

Το ιώδιο είναι ένα χημικό στοιχείο απαραίτητο για την ανθρώπινη υγεία, και στις ανεπτυγμένες χώρες και προστίθεται αλάτι, ώστε οι άνθρωποι να πάρετε μια επαρκή παροχή αυτό το στοιχείο μέσω της διατροφής τους. Το ιώδιο παίζει επίσης ένα ρόλο σε μια σειρά από ιατρικές διαδικασίες, και τόσοι πολλοί άνθρωποι με μυκητιάσεις στα πόδια του, αναρωτιέται αν θα μπορούσε να βοηθήσει να διορθώσετε το πρόβλημα.

Ναι, διότι τα χαρακτηριστικά της μπορεί να αντισταθεί το μύκητα, αλλά μόνο στα αρχικά στάδια και σε καθημερινή χρήση. Κανονική ιώδιο 5% που ίσχυε με μπατονέτα στην προ-ατμό σε ζεστό νερό τμήμα του νυχιού (άμεσα πριν από τη διαδικασία, πρέπει να σκουπιστεί με τα πόδια).

Σε κάθε περίπτωση δεν καλύπτουν με ιώδιο το δέρμα γύρω από το καρφί. Το ιώδιο θα βλάψει το δέρμα, μπορεί να κιτρινίζουν και να ραγίσει.

Το ιώδιο είναι συνήθως κοκκινωπό, ωστόσο υπάρχει ξεθωριασμένο μορφή του αυτό το στοιχείο που ονομάζεται "λευκό ιώδιο". Σε κάποια μέρη της μπορεί να βρεθεί στα ράφια των καταστημάτων. Λευκό ιώδιο είναι συχνά touted ως ένα μέσο για να ενισχύσει τα αδύναμα νύχια. Έχει επίσης αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν το λευκό ιωδίου για τη θεραπεία μύκητα των νυχιών στο σπίτι, λέγοντας ότι σταμάτησε η μόλυνση σχεδόν αμέσως.

Η θεραπεία θα πρέπει να χορηγείται πριν από τον ύπνο για επτά ημέρες. Είναι σημαντικό να αποφεύγεται η χρήση του υπεροξειδίου του υδρογόνου στα νύχια που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία με ιώδιο, διαφορετικά το καρφί θα γίνει κίτρινο.

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου

Πλύνετε τα νύχια σας με ζεστό νερό και στη συνέχεια σκουπίστε εντελώς. Πάρτε ένα κομμάτι βαμβάκι ή μπατονέτα και σκουπίστε το καρφί με υπεροξείδιο του υδρογόνου. Κρατήστε το για περίπου 5 λεπτά, στη συνέχεια, σκουπίστε το νύχι με ένα στεγνό βαμβάκι. Επαναλάβετε τη διαδικασία 3-5 φορές την ημέρα μέχρι το μύκητα εξαφανίζεται. Ακόμα και μετά ο μύκητας έχει εξαφανιστεί, επαναλάβετε τη διαδικασία την εβδομάδα για 2-3 μήνες για να αποτρέψει την επιστροφή του.

μύκητας μεταχείριση

Αμμωνία

Για τη θεραπεία μύκητα των νυχιών αμμωνία, κάνετε ένα διάλυμα από ένα κουταλάκι υγρή αμμωνία αραιωμένο σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Ενυδατώστε ένα κομμάτι βαμβάκι στο διάλυμα και μασάζ στην πάσχουσα περιοχή. Τυλίξτε το με γάζα και αφήστε το εν μία νυκτί, αφαιρέστε το πρωί. Επαναλάβετε καθημερινά.

Σόδα

Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια λεία πάστα από σόδα και νερό (μπορείτε επίσης να προσθέσετε χυμό λεμονιού). Για το επιλεγμένο ποσό της σόδας, προσθέστε την ίδια ποσότητα νερού και ανακατεύουμε. Επίσης, για την ακρίβεια, το νερό μπορεί να προστεθούν σταδιακά. Όταν μπορείτε να πάρετε μια ομαλή συνοχή, να το εφαρμόσετε στο καρφί και περιμένετε 15-20 λεπτά. Φρέσκα πάστα σόδα είναι μια μίας χρήσης εργαλείο, έτσι ώστε μετά από κάθε χρήση θα πρέπει να re-μάγειρας. Εφαρμόστε 2-3 φορές την ημέρα. Διαβάστε περισσότερα για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών με μαγειρική σόδα!

Συμπιέζει το Kalanchoe λουλούδια

Υποστηρίζουν ότι η θετική επίδραση στη θεραπεία του μύκητα των νυχιών μπορεί να επιτευχθεί εφαρμόζοντας ένα κατάπλασμα από άνθη του Καλαγχόη. Συνδέστε ένα φύλλο Kalanchoe για τις πληγείσες καρφί χρησιμοποιώντας μια ταινία-ενίσχυση, και να κρατήσει για αρκετές ώρες. Μπορείτε, επίσης, να αποσπάσουν το χυμό από το φύλλο και απλώστε το πάνω στο νύχι.

Σκόρδο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χυμό ή το βάμμα του σκόρδου. Για να αποκτήσετε το σκόρδο χυμό, θα πρέπει να ΤΡΊΨΕΤΕ το σκόρδο στον τρίφτη, ή τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια με ένα μαχαίρι. Στη συνέχεια βάζουμε σε τουλπάνι και πιέστε το χυμό. Αυτός ο χυμός μπορεί να εξαπλωθεί τα μολυσμένα νύχια αρκετές φορές την ημέρα. Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα βάμμα με το χυμό. Επιπλέον θα πρέπει το αλκοόλ και το νερό. Μετά από 3-5 ημέρες από την έγχυση ομοίως, το τρόχισμα των νυχιών βάμμα αρκετές φορές την ημέρα (2-3).

Βάμμα από λεύκα νεφρά

Άλλο, δεν είναι ένα κακό εργαλείο. Η συνταγή είναι απλή – μισό Φλιτζάνι λεύκα μπουμπούκια ρίξτε 0,5 λίτρα βότκα και περίπου δέκα μέρες για να επιμείνω. Μέθοδος χρήσης ΤΡΊΨΤΕ την πληγείσα νυχιών και την εφαρμογή συμπιέζει.

Υδατόλουτρα με αλάτι και σόδα

Ένα επιπλέον εργαλείο για την καταπολέμηση του μύκητα των νυχιών είναι τα λουτρά με το αλάτι και τη σόδα. Η συνταγή για το μπάνιο με σόδα σε 4 λίτρα νερού θα χρειαστείτε 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Συνταγή για μπάνιο αλάτι – 1.5 κουταλιές της σούπας αλάτι 1 λίτρο νερό.

Η πρόπολη θεραπεία

Ισχυρίζονται ότι βάμμα πρόπολης είναι χρήσιμη για τη θεραπεία πόδι μύκητα. Συνταγή – ρίχνουμε το αλκοόλ πρόπολη (1/4), σε θερμοκρασία δωματίου, να επιμένουν όχι λιγότερο από 13 μέρες, εξαλείφοντας την επίδραση του φωτός. Χρησιμοποιείται με τη μορφή συμπιέζει και λουτρά (1 κουταλάκι του γλυκού ανά λίτρο νερού).

Τα μέσα για την αφαίρεση των νυχιών προσβληθεί από μύκητα

Λαϊκές θεραπείες που μπορείτε να κάνετε και χρήση στο σπίτι, αυτό είναι καλό. Αλλά είναι κατανοητό ότι είναι μόνο ένα πρόσθετο μέτρο για την καταπολέμηση του μύκητα και πάντα θα σας βοηθήσει να εντελώς να απαλλαγούμε από το προσβεβλημένο από μύκητες των νυχιών. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να εξετάσει τα εργαλεία που είναι εξειδικευμένες για την πιο ανώδυνη, μη χειρουργική αφαίρεση των νυχιών και την επακόλουθη επεξεργασία της επιφάνειας.

Πώς μπορείτε να πάρετε μύκητα

Σε φυσιολογικά υγιή άτομα μυκητιασικών λοιμώξεων των νυχιών είναι συνήθως οφείλεται σε ένα μύκητα που παίρνει στο υγρό δέρμα. Ντους στο γυμναστήριο ή δημόσιες πισίνες είναι κοινές πηγές εξάπλωση των μυκήτων.

Έχει αποδειχθεί ότι οι αθλητές είναι πιο επιρρεπείς σε μύκητα των νυχιών. Θεωρείται ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι φοράνε σφιχτά τα στενά ρούχα και τα ιδρωμένα παπούτσια. Επαναλαμβανόμενες κακώσεις στα πόδια, επίσης, να αποδυναμώσει το καρφί, καθιστώντας τον πιο επιρρεπή σε λοίμωξη από μύκητες.

Οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με ορισμένες επώδυνες καταστάσεις διατρέχουν επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης. Οι προϋποθέσεις αυτές περιλαμβάνουν τα πάντα, που επηρεάζει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, το AIDS, ο διαβήτης, ο καρκίνος. Μυκητιασική λοίμωξη, επίσης, να συμβάλει στην ψωρίαση ή την έκδοση της ανοσοκατασταλτικά, όπως στεροειδή.

Τι πρέπει να κάνω αν ζουν στο σπίτι είναι φορέας του μύκητα

Πρώτον, είναι απαραίτητο να περιοριστεί ο μεταφορέας του μύκητα, αν ζει μαζί σου. Να είστε βέβαιος να του πω να μην αγγίζετε τα πράγματα, να αλλάξει την κατάσταση. Δεύτερο, μην αγγίζετε και μην το χρησιμοποιήσετε για παπούτσια, κάλτσες ή πετσέτα. Μετά από να πάρει μύκητα στο δέρμα σας, μπορεί να πολύ χρόνο για να μείνεις εκεί, δεν εκδηλώνεται ως παθογόνο. Οπότε να είστε προσεκτικοί.

Πρόληψη

Κρατήστε τα πόδια σας καθαρά και στεγνά. Πλύνετε με σαπούνι και νερό κάθε μέρα. Μετά από αυτό, σκουπίστε πολύ καλά. Καθαρά και στεγνά πόδια είναι λιγότερο πιθανό να έχουν μολυνθεί με μύκητες.

Μην περπατάτε ξυπόλητοι σε δημόσιους χώρους. Μύκητες ευδοκιμούν σε ζεστό, υγρές συνθήκες. Επίσης, εξαπλώνεται εύκολα από άτομο σε άτομο. Γι ' αυτό είναι σημαντικό να φοράτε πλαστικά παπούτσια ή σαγιονάρες σε δημόσιες πισίνες, αποδυτήρια και ντουζιέρες.

Συχνά αλλάξετε τις κάλτσες και τα παπούτσια. Φοράτε καθαρές κάλτσες κάθε μέρα. Αν τα πόδια σας ιδρώνουν όταν θα πάτε ή να ασκηθείτε, να αλλάξετε τις κάλτσες και τα παπούτσια σας το συντομότερο έχετε μια ευκαιρία.

Χρησιμοποιήστε τα σωστά παπούτσια. Ο μύκητας αναπτύσσεται, όταν τα πόδια σας κλειδωμένο σφιχτά, άβολα παπούτσια και κάλτσες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα κατάλληλα υποδήματα που δίνει τα πόδια να "αναπνέουν".

Κόψτε τα νύχια των ποδιών. Η καλύτερη επιλογή είναι να τους τακτοποιημένο, κοντό και ίσιο.

Συμπέρασμα

Καρφί μύκητας στην εποχή μας, μπορεί να εμφανιστεί στον καθένα, σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπουν τα νύχια σας σε πραγματικά άσχημη κατάσταση, όταν θα πρέπει ακριβή θεραπεία. Αναλάβει τη φροντίδα των νυχιών σας και το δέρμα από επιβλαβείς παράγοντες, και σε νύξη για το μύκητα, επικοινωνήστε με το γιατρό σας, ώστε να μπορεί να συνταγογραφήσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.