Η θεραπεία του μύκητα των νυχιών λαϊκές θεραπείες

Λαϊκή θεραπεία μύκητα βοηθήσει όχι χειρότερα από ό, δημοφιλή φαρμακευτικά σκευάσματα. Αλλά η χρήση τέτοιων μεθόδων θα πρέπει να συμφωνηθούν με το γιατρό σας. Σε προχωρημένες περιπτώσεις, για την αντιμετώπιση της νόσου δεν είναι τόσο εύκολο, και χωρίς φάρμακα δεν μπορούν να κάνουν.

Τι προκαλεί ο μύκητας και πώς εκδηλώνεται

Καρφί μύκητας είναι δύσκολο να θεραπευτεί η ασθένεια που προκαλείται από παθογόνους μύκητες χλωρίδα. Μετά από να πάρει για να το καρφί πλάκα, διεισδύει γρήγορα, η οποία προκαλεί μια αρνητική αλλαγή. Αιτίες μόλυνσης — στενή επαφή με ένα άρρωστο άτομο, ανταλλαγή είδη προσωπικής υγιεινής, είδη ένδυσης.

Η ανάπτυξη του μύκητα των νυχιών να αναφέρετε αυτά τα συμπτώματα:

Καρφί μύκητας
 • υπάρχει ξηρότητα και το ξεφλούδισμα του δέρματος γύρω από τα νύχια, ανάμεσα στα δάχτυλα;
 • τα νύχια γίνονται κίτρινα ή αλλιώς να αλλάξετε το χρώμα;
 • το νύχι αρχίζει να καταρρέει, ξεφλουδίσει το χρώμα?
 • το προσβεβλημένο άκρο ρουζ στη θέση του εντοπισμού του μύκητα;
 • ο πόνος γίνεται αισθητός κατά τη διάρκεια της βόλτα (ειδικά αν τα πόδια σφιχτά παπούτσια);
 • κατά μήκος καρφιών αυλακώσεις εμφανίζονται κηλίδες?
 • επηρεάζεται από μύκητες του δέρματος γίνεται φλεγμονή, η οποία εκδηλώνεται με πόνο, δυσφορία και αίσθημα καύσου.

Γενικοί κανόνες

Θεραπεία μύκητα που πλήττει την επιφάνεια του νυχιού, θα είναι εύκολο αν ακολουθήσετε ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές. Αφαίρεση από τις πληγείσες περιοχές, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα αρχείο καρφιών. Το καλύτερο μίας χρήσης, όπως κατά τη διάρκεια θεραπευτικές διαδικασίες απαιτούν στειρότητα. Συνηθισμένο αρχείο καρφιών κάθε φορά που χρειάζεστε μια καλή απολύμανση με τη βοήθεια ειδικών εργαλείων.

Πριν από την έναρξη θεραπείες κάνετε στον ατμό μπάνιο. Αφού αφαιρεθεί το τραχύ δέρμα, βαμμένα νύχια, απαλλαγείτε από το χαλαρό ιστό. Πόδια συνιστάται να επιπλέουν τουλάχιστον 20 λεπτά. Αυτή τη φορά είναι αρκετή για να μαλακώσει την επιφάνεια του νυχιού. Ως αποτέλεσμα, θα ανταποκριθούν καλύτερα σε μια επιλεγμένη θεραπεία σύνθεση.

Η πιο αποτελεσματική μπάνιο εναντίον του μύκητα είναι αλκαλικό. Είναι το περιβάλλον είναι επιζήμια για τους μικροοργανισμούς. Την τακτική σόδα: 2 λίτρα νερό, πάρτε μία κουταλιά της σούπας άσπρη σκόνη.

Παράλληλα με την αντιμυκητιασική θεραπεία, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην υγιεινή των ποδιών. Για να απαλλαγούμε από τη νόσο είναι αδύνατο αν τα πόδια θα πρέπει να διατηρούνται σε υγρό περιβάλλον και εκτίθεται σε τραυματισμό. Ως εκ τούτου, ο ασθενής πρέπει να φορούν κάλτσες κατασκευασμένα από φυσικά υφάσματα, επιλέξτε άνετα παπούτσια. Κάθε μέρα και μια αλλαξιά ρούχα, τα οποία είναι σε επαφή με τα μέρη του σώματος που επηρεάζονται από το μύκητα.

Η λίστα των αποτελεσματικών ανθρώπων μέσα

Υπάρχουν πολλές συνταγές της παραδοσιακής ιατρικής, τα οποία βοηθούν στη θεραπεία του μύκητα που επηρεάζει τα νύχια και το δέρμα. Η χρήση τους είναι χρήσιμο κατά το αρχικό στάδιο της ανάπτυξης της νόσου, όταν τα παθογόνα μικροχλωρίδα δεν μεταδίδεται μέσω του σώματος.

Η χρήση του ξιδιού

Συνηθισμένο το ξίδι είναι μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για το μύκητα της κάθε θέσης. Αυτό συμβαίνει επειδή τα σπόρια από αυτούς τους μικροοργανισμούς δεν μπορεί να υπάρξει σε ένα όξινο περιβάλλον. Χάνουν την ικανότητα να αναπαράγονται και πεθαίνουν γρήγορα.

Για την καταπολέμηση μυκητιασική λοίμωξη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συνταγές:

 1. Λουτρά. Λίγα λίτρα νερό θερμαίνεται σε θερμοκρασία 50 °C. προσθέστε 200 ml ξίδι και ρίξτε το διάλυμα που προκύπτει σε ένα μπολ. Στην ικανότητα των κάτω άκρων (το νερό πρέπει να φτάσει στους αστραγάλους) και κρατήστε το για 15 λεπτά. Μια παρόμοια διαδικασία που συνιστάται με τη μέρα.
 2. Gadgets. Μετά την εκτέλεση τους δίσκους σε προβληματικές περιοχές ισχύουν τα μαξιλάρια βαμβακιού προ-εμποτισμένο με απλούς ξύδι. Μια λοσιόν κρατήσει για περίπου 15 λεπτά.
 3. Το συμπιέζει. Μετά το βράσιμο στον ατμό σταματήσουν οι προβληματικές περιοχές, μπορείτε να εφαρμόσετε τη λοσιόν με ένα μίγμα οξικού 70% αποστάγματα, το αλκοόλ και τη γλυκερίνη (σε ίσες αναλογίες). Κρατήστε το κατάπλασμα, όχι περισσότερο από 15 λεπτά, έτσι ώστε να μην προκαλέσει έγκαυμα.
 4. Αλοιφή. Για το μαγείρεμα πάρτε δύο μέρη ξύδι και ένα μέρος ελαιόλαδο, γλυκερίνη, φθαλικό διμεθυλο. Αυτά τα συστατικά αναμιγνύονται και εφαρμόζονται στο καρφί πρόβλημα για 8 ώρες. Μετά την εκτέλεση της διαδικασίας, συνιστάται να πλένετε τα άκρα του σαπουνιού.

Φικαρία

Αυτό το φαρμακευτικό βότανο μπορεί να βοηθήσει να θεραπεύσει το μύκητα, επειδή έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές και μυκητοκτόνες ιδιότητες.

Για να επιτευχθεί ένα θετικό αποτέλεσμα, πρέπει να εφαρμόσετε μία από τις μεθόδους:

 1. Για την πληγείσα μύκητα των νυχιών που ντύνεται με το χυμό του φικαρία δύο φορές την ημέρα. Αυτή είναι η απλή αλλά αποτελεσματική μέθοδος για την θεραπεία. Για να πάρετε το χυμό από το φυτό, θα πρέπει να αλέσει φικαρία μέσα από μια μηχανή κοπής κιμά, και, στη συνέχεια, πιέστε το υγρό που προκύπτει. Μπορείτε απλώς να σκίσω το φυτό και τη θεραπεία των νυχιών χυμός που βγαίνει από το κόψιμο. Να απαλλαγούμε από τις εκδηλώσεις του μύκητα μπορεί να είναι σε τρεις μήνες.Ο χυμός του φικαρία, συνιστάται να συγκομιδή κατά την περίοδο της ανθοφορίας του φυτού και να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο.
 2. Φικαρία στην καταπολέμηση του μύκητα
 3. Για να προετοιμάσει ένα φαρμακευτικό αφέψημα από 5 κουταλιές της σούπας φικαρία, ρίξτε 1,5 λίτρα βραστό νερό. Το μείγμα το βάζουμε στη φωτιά για 10 λεπτά, ψύχεται και φιλτράρεται. Έτοιμο ζωμό μπορεί να προστεθεί σε ζεστό νερό. Το υγρό που χρησιμοποιείται για ένα ποδόλουτρο για 15 λεπτά. Μια τέτοια θεραπευτική διαδικασία συνιστάται δύο φορές την ημέρα.
 4. Ρίχνουμε 10 κουταλιές της σούπας φικαρία λίτρο βραστό νερό, το οποίο σας επιτρέπει να αποκτήσετε ένα ιδιαίτερα συμπυκνωμένο εκχύλισμα. Είναι έτοιμος για χρήση μετά από μία ώρα. Στην έγχυση βρέξτε ένα κομμάτι του δέρας. Εφαρμόζεται σε πρόβλημα νυχιών, στη συνέχεια, τυλίξτε το με γάζα και σταθερό με γύψο. Αυτή η συμπίεση πρέπει να κρατήσει λιγότερο από μία ώρα.

Χυμοί λαχανικών και μίγματα

Ορισμένοι χυμοί λαχανικών βοηθήσει να θεραπεύσει το μύκητα και δεν παράγουν τοξικές επιδράσεις στο ανθρώπινο σώμα. Για να επιτευχθεί ένα θετικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μία από τις συνταγές:

 1. Από το συνηθισμένο κρεμμύδια χυμό, το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των προβληματικών περιοχών του σώματος.
 2. Σε ένα λίτρο νερού, διαλύστε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο. Η προκύπτουσα μάζα εφαρμόζεται σε προβληματικές περιοχές του σώματος με τη μορφή συμπιέζει.
 3. Μια πολύ καλή θεραπεία για τη μυκητιασική λοίμωξη όταν ανάμειξη του χυμού σκόρδου, οινόπνευμα και το κανονικό νερό. Όλα τα συστατικά να σε ίσες αναλογίες. Έτοιμο το φάρμακο λιπάνετε την πληγείσα μυκητιασική λοίμωξη των νυχιών.
 4. Τα θρυμματισμένα σκόρδου αναμιγνύεται με το βούτυρο σε ίσα μέρη. Το βράδυ με αποτέλεσμα το μείγμα λιπαίνει την επιφάνεια του νυχιού και προς τα πίσω με έναν επίδεσμο, ο οποίος αφαιρείται μόνο το πρωί.
 5. Οι ρίζες του χρένου είναι έδαφος σε μηχανή του κιμά ή το έδαφος ή σε ένα τρίφτη. Πολτό λαχανικών εφαρμόζεται για πρόβλημα καρφιά που καθορίζεται με έναν επίδεσμο και να κρατήσει αυτό το συμπιέσει όλο το βράδυ.

Αιθέρια έλαια

Πολλά αιθέρια έλαια έχουν μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες: επουλωτικές, αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιακές, αντι-φλεγμονώδη.

Μέθοδοι χρήσης:

 • Σε ένα μπολ ρίχνουμε 3 λίτρα νερό με θερμοκρασία 45 °C. Προσθέστε 10 σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας, tea tree, ανεβαίνουν τα πόδια σε 20 λεπτά.
 • Το αιθέριο έλαιο της κανέλας, λεμονιού, έλατο ή φικαρία θερμαίνεται στο χέρι. Προσθέστε λίγο νερό σε αυτό το μείγμα, βουτήξτε μια μπατονέτα. Εφαρμόζεται στο πρόβλημα τοποθεσία και να καθορίσει την ενημερωμένη έκδοση κώδικα. Η συμπίεση μπορεί να αφαιρεθεί μόνο σε μια ώρα.

Πρόπολη

Οι μοναδικές ιδιότητες της πρόπολης είναι γνωστό από καιρό. Η ουσία αυτή είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό, το οποίο έχει αντιμυκητιακές, αντι-φλεγμονώδη, τόνωση του ανοσοποιητικού, την επούλωση των πληγών ιδιότητες.

Η σωστή εφαρμογή της πρόπολης βοηθά να αποτραπεί η εξάπλωση της μυκητιασική λοίμωξη μέσω του σώματος, ανακουφίζει από τον κνησμό και τους ερεθισμούς.

Θεραπεία πραγματοποιείται σύμφωνα με διάφορα συστήματα:

 1. Για το πρόβλημα των νυχιών πρέπει να επισυνάψετε μια μπατονέτα εμποτισμένο με αλκοόλ βάμμα της πρόπολης. Είναι σταθερό με έναν επίδεσμο και να κρατήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μετά την αφαίρεση του συμπιέσει με μια λίμα και να αφαιρέσετε το ανώτερο στρώμα του νυχιού και επαναλάβετε τη διαδικασία.
 2. Για προ-ατμό νύχια εφαρμόστε ένα κομμάτι της πρόπολης που πρέπει να κρατήσει για 30 λεπτά. Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα παρατηρούνται μετά από ένα μήνα.
 3. Βάμμα της πρόπολης έχει προστεθεί στο θεραπευτικό λουτρό ποδιών: 15 σταγόνες σε 3 λίτρα νερό θερμαίνεται. Το βέλτιστο χρόνο της διαδικασίας — 15 λεπτά.

Kombucha

Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιείται με διάφορους τρόπους:

 1. Πρέπει να κοπεί από Kombucha μικρό μέρος, να διαχωρίσει όλες τις ταινίες για να αποκτήσετε μια σαν ζελέ μάζα. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του νυχιού, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία δύο φορές την ημέρα.
 2. Kombucha μύκητα
 3. Ένα μικρό μέρος Kombucha λίγες ώρες, κρατώντας στο νερό, και στη συνέχεια να εφαρμοστεί το πρόβλημα των νυχιών. Ήταν τυλιγμένο σε σελοφάν, με τα πόδια, φορώντας μία κάλτσα. Συμπίεση για να κρατήσει όλη τη νύχτα.
 4. Για τη θεραπεία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μανιτάρι έγχυσης, η οποία πρέπει να είναι έτοιμη τουλάχιστον 2 μήνες. Πριν από τη χρήση είναι βρασμένο, ψύχεται και φιλτράρεται. Στην προκύπτουσα υγρό υγράνετε τη γάζα, η οποία εφαρμόζεται στο πρόβλημα του νυχιού.

Λιθανθρακόπισσας σαπούνι

Έχει ισχυρές αντιμυκητιακές ιδιότητες. Για να επιτευχθεί ένα θετικό αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας μία από τις συνταγές:

 1. Ζεστό νερό είναι απαραίτητο για να διαλυθεί η μέγιστη δυνατή ποσότητα σαπουνιού. Στο έλαβε το υγρό να αιωρούνται τα πόδια για 20 λεπτά. Μετά τη διαδικασία, αφαιρέστε όλο το σκληρό δέρμα, βαμμένα νύχια και το λιπαίνετε με σημύδα πίσσα.
 2. Συνθλίβονται 15 g πίσσα σαπούνι και ανακατεύουμε με μια μικρή ποσότητα νερού για να αποκτήσετε ένα τζελ, το μείγμα. Προστίθενται 30 γρ μαγειρική σόδα. Καθημερινά τρίβεται σε προβληματικές περιοχές.
 3. Πίσσα σαπούνι καλό τρίψιμο άκρα, επίδεσμο τους και να φορούν κάλτσες. Πρέπει να συμπιέσει κρατήσει όλο το βράδυ.

Θάλασσα και το αλάτι

Το αλάτι έχει εξαιρετικές αντισηπτικές ιδιότητες, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία μυκητιασική λοίμωξη:

 1. 2-3 λίτρα ζεστό νερό, ρίξτε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και το αλάτι. Στο έλαβε το υγρό να αιωρούνται τα πόδια για 15 λεπτά, στη συνέχεια, εφαρμόζεται η θεραπευτική αντιμυκητιασική αλοιφή.
 2. 4 λίτρα ζεστό νερό 100 γραμμάρια αλάτι και τέσσερις κουταλιές της σούπας ξίδι. Το μείγμα χρησιμοποιείται για το πόδι λουτρά.
 3. Θέα στη θάλασσα ή το επιτραπέζιο αλάτι σε ίσες αναλογίες αναμιγνύεται με τριμμένο δυόσμο. Το βάρος που εφαρμόζεται στην προβληματική καρφί και κρατήστε πατημένο το για 20 λεπτά.
 4. Σε 220 ml χλιαρό νερό διαλύουμε μια κουταλιά της σούπας αλάτι, προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο. Το υγρό φιλτράρεται, ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας αλάτι. Η προκύπτουσα εργαλείο που πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του προβλήματος περιοχές δύο φορές την ημέρα.

Άλλες μέθοδοι

Για τη θεραπεία της μυκητιασική λοίμωξη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ακόλουθα διορθωτικά μέτρα λαϊκά:

 1. Τα νύχια είναι προ-ατμό σε ζεστό νερό για 15 λεπτά, να τα τοποθετήσετε σε βαμβάκι εμποτισμένο με υπεροξείδιο του υδρογόνου. Κρατήστε αυτή τη συμπίεση για 10-15 λεπτά.
 2. Ψιλοκομμένο κρεμμύδι φλούδα αναμιγνύεται με φυτικό λάδι (2:3) και επιμένουν για 3 εβδομάδες. Το τελικό εργαλείο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των βλαβών του μύκητα έως και 4 φορές ανά ημέρα.
 3. Ψιλοκομμένο λεμόνι πολτό αναμειγνύεται με μια μικρή ποσότητα φυτικού ελαίου. Το μίγμα εφαρμόζεται σε καρφιά, τυλιγμένο σε λαδόκολλα και το βάζουμε σε ζεστό κάλτσες. Αυτή η συμπίεση κρατήσει όλο το βράδυ.
 4. Σε 230 ml νερό, διαλύστε μια κουταλιά της σούπας αμμωνία. Στο υγρό βρέξτε ένα βαμβάκι και εφαρμόζεται σε πρόβλημα των νυχιών. Δάχτυλο τυλιγμένο με σελοφάν και βάλτε τις κάλτσες. Συμπιέσει το αφήνουμε για τη νύχτα.
 5. Λήψη ιωδίου και χρησιμοποιώντας την πιπέτα στάζει πάνω στο νύχι. Η διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε μέρα.
 6. Ένα αυγό τοποθετείται σε ένα γυάλινο βάζο και γεμίστε το με ξύδι. Θα πρέπει να περιμένετε για την πλήρη διάλυση της shell, η οποία διαρκεί περίπου τέσσερις ημέρες. Μετά από αυτό το αυγό, αφαιρέστε την ταινία και το ανακατεύουμε με το ξύδι. Στο φάρμακο προσθέστε το βούτυρο αλοιφή. Καθημερινά εφαρμοστεί στις πληγείσες περιοχές, περαιτέρω άνεμος τον επίδεσμο.

Πρόληψη

Για την πρόληψη της λοίμωξης μια μυκητιασική λοίμωξη ή από εξαπλώνεται και σε άλλα μέρη του σώματος, πρέπει να ακολουθήσετε τους απλούς κανόνες:

 • Προσεκτική φροντίδα των ποδιών. Πλένετε τα πόδια καθημερινά και χρειάζεται μια καλή σκουπίστε μετά από κάθε επεξεργασία του νερού.
 • Συνιστάται να επιλέξετε τα παπούτσια και τις κάλτσες κατασκευασμένα από φυσικά υλικά.
 • Παπούτσια στην εσωτερική πλευρά, είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε ειδικά απολυμαντικά σκευάσματα.
 • Πλένετε τα Ρούχα στους 60 °C, η οποία βοηθά να καταστρέψει τα παθογόνα.
 • Όταν επισκέπτεστε δημόσιους χώρους (σάουνες, πισίνες, γυμναστήρια) πρέπει να φοράνε μόνο τα παπούτσια τους και τα ρούχα.
 • Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε άλλων πετσέτες ή τα ρούχα (ακόμη και μίας χρήσης).

Μετά την ανίχνευση από τα πρώτα σημάδια της νόσου θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό και να αρχίσει θεραπεία. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό τόσο πιο γρήγορα η ανάκαμψη.

Η θεραπεία του μύκητα των νυχιών: δοκιμασμένη και αποτελεσματική λαϊκή μεθόδους

Η θεραπεία του μύκητα των νυχιών στα πόδια λαϊκές θεραπείες είναι μια κοινή πρακτική, η οποία έχει περάσει μακροπρόθεσμη δοκιμή για την εγκυρότητα. Η πιο αποτελεσματική συνταγές της λαϊκής ιατρικής αποτέλεσε τη βάση για φάρμακα που αναπτύχθηκε από τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Μύκητες στα νύχια των ποδιών μου diagnost

Το βασικό κριτήριο που καθορίζει την ποιότητα ζωής του κάθε ανθρώπου είναι η υγεία. Αλλά ακόμη και στη δική μας εποχή της υψηλής τεχνολογίας, οι άνθρωποι συχνά γίνονται όμηροι από την άγνοιά τους και να αγνοούν τα πρώτα συμπτώματα της νόσου, να προκαλέσει μη αναστρέψιμες διαδικασίες. Συχνά, η εύρεση του μύκητα στα νύχια των ποδιών, οι γυναίκες είναι αναστατωμένος, όχι τόσο επειδή η δυσφορία, αλλά και λόγω της αδυναμίας να φορούν καινούρια σανδάλια. Ενώ η πλειοψηφία αφελώς πιστεύουν ότι η ενόχληση θα πάει μακριά από μόνη της, να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα συνηθισμένα καλλυντικά μέσα και ακόμη και δεν θέλετε να οργανώσετε ένα ταξίδι στο γιατρό.

Εάν δεν εμπιστεύεστε την σύγχρονη ιατρική ή δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσετε με τους εμπειρογνώμονες, δοκιμάστε τη διαχρονική λαϊκή θεραπεία για το μύκητα των νυχιών. Η θεραπεία του μύκητα των νυχιών λαϊκές θεραπείες και τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης των διαφορών δεν χάνουν τη σημασία τους, παρά την παρουσία της στα φαρμακεία ισχυρό φάρμακο.