Θεραπεία του μύκητα στα πόδια στο σπίτι: αποτελεσματικά μέσα

Μύκητας στα πόδια και celandine για θεραπεία

Μύκητας στα πόδια: θεραπεία στο σπίτι, λαϊκές θεραπείες.

Υπάρχει ένα τεράστιο οπλοστάσιο φαρμάκων με αντιμυκητιασικές επιδράσεις.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να απαλλαγούν από τις μυκητιάσεις μόνοι τους και αντιμετωπίζουν τον μύκητα στα πόδια τους με εναλλακτικές φαρμακευτικές συνταγές στο σπίτι.

Ο καθένας έχει τον δικό του λόγο να αποφεύγει να πάει στο γιατρό.

Κυριαρχεί η απογοήτευση και η δυσπιστία για τις παραδοσιακές μεθόδους θεραπείας και τα σύγχρονα φάρμακα.

Τα πιο λογικά είναι αυτά που συνδυάζουν αποτελεσματικά φάρμακα και λαϊκές θεραπείες που αναγνωρίζονται από τους γιατρούς.

Μυκητιακά συμπτώματα

Η μυκητίαση των ποδιών εκδηλώνεται σε κοκκίνισμα, υπερκεράτωση και εμβάθυνση των αυλακιών του δέρματος.

Το ξεφλούδισμα εμφανίζεται στις φτέρνες και τα πέλματα των ποδιών, επηρεάζονται οι πλευρικές επιφάνειες των πελμάτων, οι μεσογονιδιακοί χώροι.

Συχνά προστίθενται διαβρώσεις, ρωγμές και διάβρωση. Ο ασθενής αισθάνεται φαγούρα και κάψιμο στην πληγείσα περιοχή, μια δυσάρεστη οσμή προέρχεται από τα πόδια.

Τα κύρια συμπτώματα του ποδιού του αθλητή:

  • πυκνωμένο και σκασμένο δέρμα στις φτέρνες.
  • Κλίμακες στο πόδι, ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών.
  • δυσφορία στο σημείο της βλάβης.
  • αυξημένη εφίδρωση?
  • ισχυρό ξεφλούδισμα?
  • δυσάρεστη μυρωδιά.

Η θεραπεία του μύκητα στα πόδια στο σπίτι εξαρτάται από τον τύπο του δερματοφύτη που επηρεάζει το δέρμα και τη θέση του.

Μερικές φορές η παθολογική διαδικασία ξεκινά από το κάτω μέρος του ποδιού.

Or το δέρμα ξεφλουδίζει και εμφανίζονται ρωγμές στο διάστημα μεταξύ του προτελευταίου δακτύλου και του μικρού δακτύλου.

Συχνά η μυκητίαση καταλαμβάνει τις φτέρνες, όπου εμφανίζονται οδυνηρές ρωγμές.

Οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη, τα υπέρβαρα άτομα με κακή θέση των ποδιών είναι επιρρεπή σε μυκητιασικές λοιμώξεις στα πόδια. Η θεραπεία με αντιβιοτικά αυξάνει τον κίνδυνο μυκητιάσεων.

Συχνά, ο μύκητας στα πόδια σε άτομα με ισχυρή ανοσία περνά σε διαγραμμένη μορφή, στη συνέχεια ξεφλουδίζει, αλλά δεν υπάρχει έντονος κνησμός.

Η υπερκερατωτική πορεία της νόσου χαρακτηρίζεται από κνησμό και ξηρότητα, πάχυνση του δέρματος, πολυάριθμες ρωγμές που προκαλούν πόνο κατά το περπάτημα.

Μια άλλη μορφή σχετίζεται με το κοκκίνισμα των μεσογονιδιακών χώρων, όταν η επιδερμίδα ξεφλουδίζει, εμφανίζεται κνησμός.

Αντιμετώπιση του μύκητα στα πόδια με ένα κουτί πρώτων βοηθειών στο σπίτι

Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φάρμακο, τα πόδια μαγειρεύονται με λουτρό σόδας - 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. ανά λίτρο νερού.

Στη συνέχεια, αφήστε το δέρμα να στεγνώσει και εφαρμόστε μια θεραπεία στο σπίτι.

Τα φθηνότερα φάρμακα συνήθως δεν περιλαμβάνονται στον αριθμό των αντιμυκητιασικών φαρμάκων, επομένως ανήκουν επίσης στην εναλλακτική ιατρική.

Κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον πολλά φάρμακα στο ιατρείο τους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επιτυχή θεραπεία μυκητιασικών λοιμώξεων των ποδιών.

Το υπερμαγγανικό κάλιο ή το υπερμαγγανικό κάλιο είναι ένα ισχυρό αντισηπτικό

Οι σκούροι μωβ κρύσταλλοι διαλύονται στο νερό, παίρνει ένα κερασινό χρώμα. Τα πόδια είναι καλά στον ατμό και στη συνέχεια καλύπτονται με μια πετσέτα εμποτισμένη με διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου.

Βάμμα ιωδίου 5% - ισχυρό αντιμικροβιακό υγρό

Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, αυτή η θεραπεία στο σπίτι εξαλείφει τις μολύνσεις ζύμης στα αρχικά στάδια της νόσου.

Πριν από κάθε χρήση, συνιστάται η λίπανση των παρακείμενων υγιών επιδερμίδων των ποδιών με βαζελίνη, έτσι ώστε το ιώδιο να μην προκαλεί εγκαύματα.

Βορικό οξύ με γλυκερίνη

Πριν από την εφαρμογή στα προηγουμένως ατμισμένα πόδια, ανακατέψτε τις ουσίες (στα σημεία που επηρεάζονται από τον μύκητα).

Στη συνέχεια φορέστε καθαρές βαμβακερές κάλτσες. Η θεραπεία διαρκεί τουλάχιστον 10 ημέρες στη σειρά, τότε πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα.

Σαλικυλική αλοιφή 35% - έντονα κερατολυτική

Μαλακώνει και απολεπίζει το πυκνό δέρμα. Η αλοιφή εφαρμόζεται στις περιοχές των ποδιών που επηρεάζονται από τον μύκητα, στη συνέχεια τυλίγεται σε περγαμηνή και τοποθετούνται κάλτσες πάνω τους.

Η διάρκεια χρήσης είναι 5-7 ημέρες.

Λάδι δέντρων τσαγιού

Αναμειγνύεται με χυμό φύλλων αλόης (1: 3). Αυτό το φάρμακο χρησιμοποιείται για τουλάχιστον δύο μήνες. Το μείγμα τρίβεται στις πληγείσες περιοχές στα πόδια δύο φορές την ημέρα.

Σύμφωνα με τους ασθενείς, το έλαιο δέντρων τσαγιού είναι εξαιρετικό στον έλεγχο της οσμής και στην ανακούφιση από τον κνησμό. Ιδανικό για τρέξιμο φορμών.

Πώς να αντιμετωπίσετε τα μανιτάρια στα πόδια με λαϊκές θεραπείες στο σπίτι

Μαγειρική σόδα, πρόπολη, κρεμμύδια και σκόρδο, ξύδι είναι μόνο η αρχή της λίστας προϊόντων και ουσιών που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της μυκητιάσεως του δέρματος.

Υπάρχει μια λίστα με ευρέως χρησιμοποιούμενες λαϊκές θεραπείες για τον μύκητα στα πόδια που μπορείτε να βρείτε εύκολα στην κουζίνα και εύχρηστες στο σπίτι.

Για ορισμένα συστατικά, πρέπει να πάτε στον κήπο ή στη μελισσοκομία.

Ορισμένοι απολαμβάνουν καλές κριτικές ως βοηθητικά, ενώ άλλοι είναι γνωστοί ως αποτελεσματικοί ως φάρμακα από μόνοι τους.

Μαγειρική σόδα ή όξινο ανθρακικό νάτριο

Ένα ελαφρώς όξινο περιβάλλον (pH 5, 5) αναπτύσσεται στο δέρμα και οι τιμές του ουδέτερου pH είναι πιο ευνοϊκές για τις μυκητιάσεις (από 6 έως 7).

Η κατ 'οίκον θεραπεία για τον μύκητα των νυχιών των ποδιών πραγματοποιείται συχνά χρησιμοποιώντας όξινες ή αλκαλικές ουσίες που παραβιάζουν τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη μικροβίων.

Αυτή η μέθοδος δεν θεραπεύει σοβαρές μυκητιασικές λοιμώξεις, αλλά διευκολύνει τη φροντίδα των ποδιών και ανακουφίζει από τα δυσάρεστα συμπτώματα.

Η σόδα έχει αλκαλική αντίδραση (υδρόλυση) μόνο όταν διαλυθεί. Μια θεραπεία στο σπίτι χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των μανιταριών στα παιδιά.

Η χρήση όξινου ανθρακικού είναι η λήψη μιας παχιάς πάστας 20 g σόδας και 5 ml νερού, η οποία εφαρμόζεται στα πόδια που προσβάλλονται από τον μύκητα.

Σταδιακά, ο πολτός σόδας θα στεγνώσει, απλά πρέπει να τον αποτινάξετε και να ξεπλύνετε το δέρμα σας με ζεστό νερό.

Η θεραπεία στο σπίτι ολοκληρώνεται με τη θεραπεία των ποδιών με ταλκ ή άμυλο καλαμποκιού.

Συνιστάται να κάνετε μια χρήσιμη ενέργεια κάθε μέρα όποτε είναι δυνατόν - δύο φορές την ημέρα.

Ξίδι φρούτων (σταφύλι, μήλο, κεράσι)

Μια ευρέως χρησιμοποιούμενη λαϊκή θεραπεία για να απαλλαγείτε από μύκητες στο δέρμα. Χρήση στο σπίτι: κομπρέσες, λουτρά, λίπανση των προσβεβλημένων περιοχών στα πόδια.

Εναλλακτικά: βρέξτε τις κάλτσες με ξύδι φρούτων και βάλτε τις, και από πάνω - ιατρικά παπούτσια. Περπατήστε έτσι για αρκετές ώρες.

Το σπιτικό ξύδι είναι πολύ πιο σύνθετο από το ξύδι βιομηχανικής παραγωγής. Ένα φθηνό προϊόν που μπορεί να αγοραστεί σε ένα κατάστημα είναι το συνθετικό οξικό οξύ, αραιωμένο σε 6 ή 9%.

Βάμμα πρόπολης (70% αλκοόλ)

Οι μέλισσες αναπτύσσουν μια κολλώδη μάζα αιθέριων ελαίων και ρητινών που συλλέγονται σε ανθισμένα μπουμπούκια δέντρων.

Στο μελίσσι, οι ουσίες υποβάλλονται σε επεξεργασία με τη βοήθεια ενζύμων που αναμιγνύονται με κερί. Οι μέλισσες λιπαίνουν σχισμές και κηρήθρες με πρόπολη για να προστατευτούν από κάθε είδους μολύνσεις. Μια σκούρα καφέ μάζα με κίτρινη απόχρωση είναι ελάχιστα διαλυτή στο νερό, κατά προτίμηση στο αλκοόλ.

Το βάμμα πρόπολης έχει απολυμαντικό, αντιμικροβιακό, αναλγητικό αποτέλεσμα.

Το δέρμα στα πόδια που επηρεάζονται από τον μύκητα σκουπίζεται με το υγρό και γίνονται κομπρέσες. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε το εργαλείο καθημερινά, για να κάνετε ένα διάλειμμα μετά τη χρήση του μαθήματος.

Ρητίνη βερίκοκου

Συνήθως αυτή η ουσία συσσωρεύεται σε μέρη όπου ο φλοιός είναι κατεστραμμένος. Η ιξώδης ή γυάλινη καφέ μάζα κόβεται με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Στη συνέχεια, μια κουταλιά της σούπας ρητίνη εγχύεται σε 200-250 ml βότκας ή φεγγαριού για 3 ημέρες.

Το βάμμα χρησιμοποιείται για τη λίπανση του δέρματος των ποδιών που επηρεάζονται από τον μύκητα και την απολέπιση των νυχιών. Οι νιφάδες κερατίνης πρώτα μαλακώνουν και μετά από 4 εβδομάδες ο σχηματισμός τους σχεδόν σταματά.

Σκόρδο και κρεμμύδια - αρχαίες λαϊκές θεραπείες για μύκητες στα πόδια

Τα φυτοκτόνα από αυτά τα φυτά είναι επιβλαβή για τα μικρόβια. Η εφαρμογή είναι πολύ απλή - ψιλοκόψτε το ξεφλουδισμένο κρεμμύδι ή μια σκελίδα σκόρδο, αλείψτε τα πόδια με τον προκύπτον χυμό και γκριλ, κάντε κομπρέσες. Το δέρμα που δεν έχει μολυνθεί από τον μύκητα πρέπει να προστατεύεται με λιπαρή κρέμα ή βαζελίνη.

Τα φυτικά τσάγια είναι μια φυσική και προσιτή θεραπεία

Κάντε ποδόλουτρα με έγχυση celandine. μια αλοιφή εκχύλισης σε ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο χρησιμοποιείται για τη λίπανση ρωγμών στις φτέρνες, τα πέλματα και μεταξύ των δακτύλων.

Παραλλαγή εφαρμογής: Εφαρμόστε τη μούρα που παρασκευάζεται από το βότανο στον ατμό με βραστό νερό ως κομπρέσα στα πέλματα των ποδιών.

Η καλέντουλα (ιερός κατιφές) είναι ένα από τα αγαπημένα βότανα των ανθρώπων. Χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία μυκήτων και άλλων δερματικών παθήσεων.

Φτιάξτε ένα βάμμα νερού-αλκοόλ, μια αλοιφή εκχύλισης σε φυτικό έλαιο, μια έγχυση από φρέσκα και αποξηραμένα λουλούδια. Οποιοδήποτε από αυτά τα προϊόντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καθημερινή θεραπεία των μυκητιακών ποδιών.

Βάμμα ή ισχυρή έγχυση 5-10 κουταλιές της σούπας. μεγάλο. Λουλούδια σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό, τρίψτε το δέρμα. Η αλοιφή εξαγωγής χρησιμοποιείται για τη μείωση του ξεφλουδίσματος όπου αναπτύσσεται ο μύκητας και για την επιτάχυνση της επούλωσης του δέρματος στα πόδια.

Προσθέστε διαλύματα λαδιού βιταμινών Α και Ε από το φαρμακείο στο σπιτικό φάρμακο. Η θεραπεία των μυκήτων στα πέλματα είναι 4-5 εβδομάδες.

Η φυτική συλλογή, η οποία περιλαμβάνει λουλούδια χαμομηλιού, φύλλα φασκόμηλου, τσουκνίδα και δυόσμο, έχει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και θεραπευτικές ιδιότητες.

Οι πρώτες ύλες λαμβάνονται σε ίσες ποσότητες, αλέθονται σε σκόνη και χύνονται σε μια κάλτσα. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο το βράδυ ή τη νύχτα για τη θεραπεία του ποδιού του αθλητή. Το περιεχόμενο των κάλτσες πρέπει να αλλάζεται καθημερινά, αλλά η σκόνη από βότανα δεν πρέπει να αποθηκεύεται για πολύ.

Εάν οι προτεινόμενες μέθοδοι για να απαλλαγείτε από τον μύκητα στα πόδια δεν δίνουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα εντός ενός ή δύο μηνών, πρέπει να κλείσετε ραντεβού με έναν δερματολόγο.

Μετά το διορισμό αντιμυκητιασικών φαρμάκων, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τις αγαπημένες σας λαϊκές θεραπείες στο σπίτι.

Συνιστάται να μουλιάζετε και να πλένετε κάλτσες σε ζεστό νερό και να απολυμαίνετε τακτικά τα παπούτσια με αντισηπτικά φαρμακείου όπως η φορμαλίνη.

Θα θέλαμε να ολοκληρώσουμε τη λίστα σας με τις μοναδικές μεθόδους και συνταγές σας που είναι προσιτές και αποτελεσματικές.