Μύκητας στα πόδια: αποτελεσματική θεραπεία για τους μύκητες των νυχιών, των ποδιών και των ποδιών

Το πόδι του αθλητή (μυκητίαση) είναι μία από τις πιο συχνές μυκητικές ασθένειες που προκαλούν ερυθρότητα, απολέπιση και φαγούρα στο δέρμα των ποδιών. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η μυκητιακή λοίμωξη προκαλεί παραμόρφωση, αποχρωματισμό και αλλαγές στη δομή των πλακών των νυχιών. Εκτός από τα ορατά καλλυντικά ελαττώματα και την ταλαιπωρία, η παραμελημένη μυκητίαση μειώνει την ανοσία, οδηγεί σε αλλεργικά εξανθήματα και επιδείνωση χρόνιων παθήσεων.

Θεραπεία του μύκητα των νυχιών

Ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι η μειωμένη ανοσία, διάφορες νευροσωματικές, ενδοκρινικές, αγγειακές και άλλες ασθένειες του σώματος. Συνήθως, η μετάδοση μυκητιασικών λοιμώξεων συμβαίνει μέσω κοινών πετσετών και πετσετών, καθώς και όταν επισκέπτεστε πισίνες, μπανιέρες και σάουνες χωρίς ειδικά παπούτσια (παντόφλες, σχιστόλιθο).

Μορφές μυκητίασης (πόδι αθλητή)

Υπάρχουν διάφορες μορφές μυκητίασης του δέρματος των ποδιών:

Πλακώδες επιθήλιο- χαρακτηρίζεται από ξεφλούδισμα της αψίδας του ποδιού, η οποία σταδιακά απλώνεται στον κάμψη και τις πλευρικές επιφάνειες των ποδιών. Το δέρμα μπορεί να αναπτύξει περιοχές επιδερμικής πάχυνσης.

Διαχρονικό- Στην εμφάνιση, μοιάζει με ένα εξάνθημα πάνας μεταξύ των γεννητικών οργάνων με λευκή επίστρωση. Βασικά, ο μύκητας προσβάλλει τον τρίτο και τέταρτο διαχωριστικό χώρο και προκαλεί ξεφλούδισμα, ρωγμές και φαγούρα στο λείο δέρμα.

Dyshidrotic- "Κόκκοι σάγου" - σχηματίζονται κυψέλες με διαφανές περιεχόμενο στις αψίδες των ποδιών, οι οποίες είτε μπορούν να απομονωθούν είτε να συντηχθούν για να σχηματίσουν κυψέλες πολλαπλών θαλάμων. Σταδιακά ανοίγουν και σχηματίζουν διάβρωση που συνορεύει με φολιδωτό επιθήλιο. Σε περίπτωση μόλυνσης, γίνονται με πυώδεις κρούστες.

Διαγράφηκε- Επηρεάζονται τα διαστήματα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου ή του τέταρτου και πέμπτου δακτύλου. Οι μολυσμένες περιοχές του δέρματος αρχίζουν να ξεφλουδίζουν, οι αυλακώσεις του δέρματος φαίνονται σαν να είχαν τραβηχτεί με κιμωλία.

Σε πιο προχωρημένες περιπτώσεις, ο μύκητας παγιδεύει τις πλάκες των νυχιών των ποδιών, αναγκάζοντάς τους να αλλάξουν χρώμα, να αρχίσουν να θρυμματίζονται και να ξεφλουδίζουν από το κρεβάτι των νυχιών.

Μια μυκητιακή λοίμωξη των ποδιών ξεκινά μεταξύ των δακτύλων

Ονυχομυκητίαση (μύκητας νυχιών)

Τις περισσότερες φορές, ο μύκητας επηρεάζει τα νύχια των μεγάλων ποδιών. Οι πλάκες νυχιών γίνονται θαμπές και άνισες, αλλάζουν το χρώμα τους και οι ελεύθερες άκρες αρχίζουν να ομαδοποιούνται και καταρρέουν. Στο 60-70% των ασθενών, μια μυκητιασική λοίμωξη σχετίζεται με αλλεργικό εξάνθημα.

διάγνωση

Πρώτον, πραγματοποιείται μικροσκοπική εξέταση γρατσουνιών από νύχια και κλίμακες από εστίες δέρματος. Εάν υπάρχουν ενδείξεις, συνταγογραφούνται πρόσθετες εξετάσεις για τον αποκλεισμό δερματολογικών παθήσεων, τα συμπτώματα των οποίων είναι παρόμοια με τη μυκητίαση.

Θεραπεία του ποδιού του αθλητή στην κλινική

Η κλινική χρησιμοποιεί σύγχρονες μεθόδους θεραπείας του μύκητα δέρματος και νυχιών

Φωτοδυναμική θεραπεία.Η καινοτόμος τεχνολογία χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Κατ 'αρχάς, οι μολυσμένες πλάκες νυχιών καθαρίζονται και στη συνέχεια εφαρμόζεται ειδική γέλη φωτοευαισθητοποίησης και αφήνεται για 10 λεπτά. Το φάρμακο ενεργοποιείται από έναν εκπομπό RAST και καταστρέφει τα παθογόνα μυκητιακά κύτταρα χωρίς να επηρεάζει τον υγιή ιστό. Με μικρές βλάβες στα νύχια, αρκετές συνεδρίες είναι αρκετές για να απαλλαγούν εντελώς από την ονυχομυκητίαση χωρίς πόνο και παρενέργειες.

Καινοτόμος θεραπεία με λέιζερ.Η κλινική θεραπεύει τον μύκητα με ένα καινοτόμο λέιζερ μικροσωμάτων. Η διαδικασία συνίσταται στην επεξεργασία του νυχιού με παλμικά δοκάρια που διεισδύουν βαθιά μέσα στην πλάκα των νυχιών και φτάνουν στον πυθμένα του νυχιού. Σε αυτήν την περίπτωση, ο ιστός θερμαίνεται στους 79 ° C και ο θάνατος των μυκητιακών κυττάρων. Η θεραπεία με λέιζερ με τη συσκευή διαρκεί λίγο χρόνο, δεν προκαλεί οδυνηρές αισθήσεις και επιπλοκές, και το πιο σημαντικό, σας επιτρέπει να απαλλαγείτε μόνιμα από την παθολογία χωρίς να αφαιρέσετε το μολυσμένο νύχι.